Home Theorieles Praktijkles Tarieven Contact
Home  // Praktijkles   

Praktijkles

Praktijklessen bij autorijschool Sylvia worden gegeven in een op maat gesneden lesplan.

Dit houdt in dat;
Mensen die reeds ervaring hebben met brommers, tractoren, heftrucks, karts, enz. minder nadruk krijgen op de bediening van het voertuig, zodat de lestijd effectiever kan worden besteed aan deelname in het verkeer.

Mensen met weinig tot geen ervaring met voertuigen worden daar en tegen vanaf het begin bekend gemaakt met de bediening van de auto.

faalangstigen en mensen met nare ervaringen in auto's een voor hen speciaal aangepaste aanpak kunnen krijgen.

Met een instructiekaart wordt een overzicht van de opleiding nauwgezet bijgehouden. Zo kun je zelf ook je eigen veranderingen volgen en wordt het voor jou ook inzichtelijk gemaakt.

Praktijk

Hierbij volgen we uiteraard de huidige, vernieuwde examencriteria. Denk hierbij aan o.a. "Het nieuwe Rijden", vlot, veilig en zelfstandig autorijden, uitvoeren van clusteropdrachten, bedienen van navigatiesysteem en het uitvoeren van bijzondere verrichtingen.

TTT (tussentijdse toets)

Tijdens de opleinding bestaat de mogelijkheid om een TTT af te leggen. Dit is een soort proefexamen waarin o.a. de vrijstelling van bijzondere verrichtingen verkregen kan worden, mits deze met een goed resultaat worden afgelegd.

Een ander voordeel van de TTT is het wennen aan de examenmethode  en examensfeer. Hierdoor zullen eventueel aanwezige spanning of zenuwen sterk verminderd of geheel verdwenen zijn tijdens het werkelijke examen.

Examen

Op het examen zal de lesauto, die in de opleiding gebruikt is, ter beschikking staan.

Wanneer je TTT hebt gedaan en met een goed resultaat hebt afgelegd, heb je eenmalig vrijstelling voor je bijzondere verrichtingen. Het gehele examen wordt beoordeeld volgens de rijprocedure B. Dit is een norm zoals cbr dit hanteerd.

Herexamen

Wanneer ondanks alle voorbereiding het praktijkexamen niet behaald, wordt er direct een nieuw examen aangevraagd. In de aanloop naar dit nieuwe praktijkexamen zal dan extra aandacht worden besteed aan de punten die bij het eerste examen onvoldoende zijn gebleken.

© 2009 AutoRijschoolSylvia.nl - De autorijschool in het Westland! | Disclaimer | Powered by Streamless 7.8.5